Diensten
Diensten
Een multifunctioneel museum
Een multifunctioneel museum
Een multifunctioneel museum


Méér dan alleen een museum!


De heemkundekring

De heemkundekring in Neerkant heeft een plekje gevonden in het museumgebouw. Zij hebben hun eigen ruimte gekregen en die omgedoopt tot ‘de ziel van Neerkant’. Veel vrijwilligers van de heemkundekring waren ook al actief bij het museum dus het was een logische oplossing om meer te gaan samenwerken. De heemkundekring is sindsdien ook vaker inhoudelijk betrokken bij het inrichten van het museum, bijvoorbeeld bij de vaste tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in en rondom Neerkant. Meer informatie vindt je op de website Neerkants Historisch Erfgoed.

Image

De huiskamer

Omdat het museum een aangename plek is komt er iedere week een groep ouderen koffiedrinken in de ‘huiskamer van Neerkant’. Vrijwilligers en inwoners uit het dorp sluiten graag aan. Ongeveer 40 mensen vinden wekelijks hun weg naar de koffie in het museum en praten gezellig bij onder genot van de alom bekende wafel. Tijdens de rondleidingen wordt de huiskamer gebruikt voor de aangeboden consumptie en een gezellig onderonsje. 

Image

Ruilboekenkast

Nadat de lokale bibliotheek in Neerkant gesloten is heeft het museum dit gedeeltelijk opgepakt. Er is een erg grote ruilboekenkast waar mensen gratis gebruik van kunnen maken. Een museumvrijwilliger controleert of de boeken nog heel zijn en assisteert bij het uitlenen. De vrijwilligers merken dat hier ook echt behoefte aan is in Neerkant en ervaren de ruilboekenkast als een groot succes.

Image

Reparatieservice

Verder zou Museum Techniek met ’n Ziel geen gemeenschapshuis met een techniekachtergrond zijn als er geen reparatieservice was. Apparaten (ook historisch erfgoed) kunnen ingeleverd worden bij de ontvangstbalie om te kijken of er nog reserveonderdelen beschikbaar zijn. Kan het apparaat nog gerepareerd worden? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding uitgevoerd worden. Hier wordt volop gebruik van gemaakt, niet alleen door de inwoners van Neerkant!

Image